Kuntoutus

Vertaistuki

Vertaistukitoiminta on Sydänyhteisön ydintoimintaa. Se on vapaaehtoista ja vastavuoroista kokemusten jakamista ja tukea myötätuntoisessa ja kunnioittavassa ilmapiirissä. Lue lisää vertaistuesta tästä.

Vertaistukihaulla voit löytää koulutetun vertaistukihenkilön läheltä tai kaukaa. Vertaistukihakuun tästä.

Teemapäivät 2019

Teemapäivät tarjoavat itsehoitoon liittyvää tietoa terveydenhuollon ammattilaisilta sekä tietoa ja tukea sydänjärjestöstä. Teemapäivät järjestetään Kuopion yliopistollisen sairaalan luentosalissa, auditoriorakennus 1 AA kello 9-16. Teemapäivät ovat avoimia ja maksuttomia. Ruokailu ja kahvit omakustanteisesti. Ilmoittautuminen viikkoa ennen teemapäivää Savon Sydänpiiriin puhelimitse 017 261 1834 tai sähköpostilla savo(at)sydan.fi

Kuntoutumiskurssit uusille sydänpotilaille 2019

  • 18.-22.11. Kunnonpaikka, jokiharjuntie 3, Vuorela (haku 4.10. mennessä)

Kurssi on tarkoitettu uusille todetuille sepelvaltimopotilaille sekä äskettäin sydäninfarktin sairastaneille, pallolaajennuksessa tai ohitusleikkauksessa olleille (noin 2-12 kuukautta saadusta diagnoosista tai viimeisimmästä sydäntapahtumasta).  Kurssi on osallistujille maksuton. Kursseihin sisältyy kurssiohjelma, täysihoito ja majoitus kahden hengen huoneessa. Kursseille haetaan Sydänliiton kuntoutumiskurssihakemuslomakkeella.

Voimaannu henkisesti –toiminnalliset kuntoutumiskurssit 2019

  • 28.10.-1.11. Kunnonpaikka, Jokiharjuntie 3, Vuorela (haku 13.9. mennessä)

Kurssilla saa tukea sydänsairauteen sopeutumisessa. Kurssilla liikutaan ja toimitaan yhdessä sekä keskustellaan psykologin kanssa. Kurssi on osallistujille maksuton. Kursseihin sisältyy kurssiohjelma, täysihoito ja majoitus kahden hengen huoneessa. Kursseille haetaan Sydänliiton kuntoutumiskurssihakemuslomakkeella.

Sepelvaltimotautipotilaan ryhmäneuvonta - Tulppa-ohjelma

Terveyskeskuksissa toteutettava ryhmäneuvonta on tarkoitettu sepelvaltimotautipotilaille, lieviä aivoverenkiertohäiröitä sairastaville, tyypin 2 diabeetikoille ja niille, joilla on paljon sepelvaltimotaudin vaaratekijöitä. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni suuressa valtimotautiriskissä oleva tai jo valtimotautia sairastava potilas saa kuntoutusmahdollisuuden lähellä omaa kotipaikkaansa. Kuntoutuksella ehkäistään sairauden pahenemista ja uusia sairauskohtauksia.

Kuntoutusryhmiä toteutetaan kaikissa Pohjois-Savon kunnissa. Ryhmiin hakeudutaan terveyskeskusten kautta. Lue lisää Tulppa-kuntoutuksesta Sydänliiton verkkosivuilta.

Suomen Sydänliitto ry:n kuntoutumis- ja sopeutumisvalmennuskurssit

Sydänliitto järjestää Veikkauksen tuella kuntoutumis- ja sopeutumisvalmennuskursseja. Kursseille voi hakeutua koko maasta, ellei erikseen ole mainittu toisin.  Kuntoutuskalenteri löytyy tästä.

Kunnonpaikka, Vuorela

Kuntoutus on suunnattu aikuisille henkilöille joiden työ- ja toimintakykyä haittaa ja heikentää sydänsairaus. Kuntoutuskurssille osallistuu myös kuntoutujan omainen tai läheinen. Tarkemmat tiedot Kunnonpaikassa järjestettävistä sydänpotilaiden kuntoutuskursseista löytyvät tästä.

Kyyhkylän kuntoutuskeskus

Sydänsairautta sairastavien aikuisten avomuotoiset kuntoutuskurssit, lue lisää tästä.

Kelan kuntoutuskurssit

 Lisätietoja www.kela.fi/kuntoutus