Kuntoutus

Teemapäivät verkossa 2020

  • 15.05. Elämä tahdistimen kanssa 
  • 14.08. Pallolaajennuspotilaan toipuminen ja elämänlaatu
  • 19.09. Vajaatoiminnan vaikutukset arjessa
  • 19.09. Läppäleikkauksen vaikutukset arjessa
  • 24.10. Valtimopotilaalla parempi arki (alaraajojen verenkiertohäiriöt)

Ilmoittaudu verkkoteemapäivään sähköpostilla: mari.harkonen(at)sydan.fi tai puh. 050 919 4027. Saat kokouslinkin edellisenä päivänä sähköpostiisi.

Teemapäivät tarjoavat itsehoitoon liittyvää tietoa terveydenhuollon ammattilaisilta sekä tietoa ja tukea sydänjärjestöstä. Koronaepidemian aikana teemapäivät järjestetään vain verkossa. Syksyn teemapäivät järjestetään mahdollisuuksien mukaan myös Kuopion yliopistollisen sairaalan luentosalissa, auditoriorakennus 1 AA kello 9-16. Teemapäivät ovat avoimia ja maksuttomia. Ruokailu ja kahvit omakustanteisesti. Ilmoittautuminen viikkoa ennen teemapäivää Savon Sydänpiiriin puhelimitse 017 261 1834 tai sähköpostilla savo(at)sydan.fi

Kuntoutumiskurssit uusille sydänpotilaille 2020

  • 23.-27.3. Kunnonpaikka, Jokiharjuntie 3, Vuorela (haku 7.2.2020 mennessä) PERUTTU
  • 30.11.-4.12. Kunnonpaikka, Jokiharjuntie 3, Vuorela (haku 16.10.2020 mennessä)

Kurssi on tarkoitettu uusille todetuille sepelvaltimopotilaille sekä äskettäin sydäninfarktin sairastaneille, pallolaajennuksessa tai ohitusleikkauksessa olleille (noin 2-12 kuukautta saadusta diagnoosista tai viimeisimmästä sydäntapahtumasta).  Kurssi on osallistujille maksuton. Kursseihin sisältyy kurssiohjelma, täysihoito ja majoitus kahden hengen huoneessa. Kursseille haetaan Sydänliiton hakulomakkeella.

Voimaannu henkisesti –toiminnalliset kuntoutumiskurssit 2020

  • 3.-7.2.  Kunnonpaikka, Jokiharjuntie 3, Vuorela (haku 20.12.2019 mennessä)
  • 2.-6.11. Kunnonpaikka, Jokiharjuntie 3, Vuorela (haku 19.9.2020 mennessä)

Kurssilla saa tukea sydänsairauteen sopeutumisessa. Kurssilla liikutaan ja toimitaan yhdessä sekä keskustellaan psykologin kanssa. Kurssi on osallistujille maksuton. Kursseihin sisältyy kurssiohjelma, täysihoito ja majoitus kahden hengen huoneessa. Kursseille haetaan Sydänliiton hakulomakkeella.

Hakemukset sähköpostilla savo(at)sydan.fi tai postissa Savon Sydänpiiri, Haapaniemenkatu 21 A 2. krs, 70110 Kuopio.

Sepelvaltimotautipotilaan ryhmäneuvonta - Tulppa-ohjelma

Terveyskeskuksissa toteutettava ryhmäneuvonta on tarkoitettu sepelvaltimotautipotilaille, lieviä aivoverenkiertohäiröitä sairastaville, tyypin 2 diabeetikoille ja niille, joilla on paljon sepelvaltimotaudin vaaratekijöitä. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni suuressa valtimotautiriskissä oleva tai jo valtimotautia sairastava potilas saa kuntoutusmahdollisuuden lähellä omaa kotipaikkaansa. Kuntoutuksella ehkäistään sairauden pahenemista ja uusia sairauskohtauksia.

Kuntoutusryhmiä toteutetaan kaikissa Pohjois-Savon kunnissa. Ryhmiin hakeudutaan terveyskeskusten kautta. Lue lisää Tulppa-kuntoutuksesta tästä.

Vertaistuki

Vertaistukitoiminta on Sydänyhteisön ydintoimintaa. Se on vapaaehtoista ja vastavuoroista kokemusten jakamista ja tukea myötätuntoisessa ja kunnioittavassa ilmapiirissä. Lue lisää vertaistuesta tästä.

Vertaistukihaulla voit löytää koulutetun vertaistukihenkilön läheltä tai kaukaa.

Suomen Sydänliitto ry:n kuntoutumis- ja sopeutumisvalmennuskurssit

Sydänliitto järjestää Veikkauksen tuella kuntoutumis- ja sopeutumisvalmennuskursseja. Kursseille voi hakeutua koko maasta, ellei erikseen ole mainittu toisin.  Kuntoutuskalenterista löydät Sydänliiton kaikki kurssit.

Kunnonpaikka, Vuorela

Kuntoutus on suunnattu aikuisille henkilöille joiden työ- ja toimintakykyä haittaa ja heikentää sydänsairaus. Kuntoutuskurssille osallistuu myös kuntoutujan omainen tai läheinen. Tarkemmat tiedot Kunnonpaikassa järjestettävistä sydänpotilaiden kuntoutuskursseista löytyvät tästä.

Kyyhkylän kuntoutuskeskus

Sydänsairautta sairastavien aikuisten avomuotoiset kuntoutuskurssit, lue lisää tästä.

Kelan kuntoutuskurssit

 Lisätietoja www.kela.fi/kuntoutus