Kurssit

Vuoden 2021 sydänteemapäivät KYS:ssä ja verkossa 

Teemapäivä tarjoaa sydänpotilaille itsehoitoon liittyvää tietoa terveydenhuollon ammattilaisilta sekä tietoa ja tukea sydänjärjestöltä. Päivän aikana tapaa muita samankaltaisen sairauden kokeneita ja saa vertaistukea arjessa selviämiseen.

Teemapäivät ovat avoimia ja maksuttomia. Lähiosallistuminen KYSin auditorio-rakennuksen luentosalissa, osoitteessa Puijonlaaksontie 2, 70210 KUOPIO ja etäosallistuminen Teams-ohjelmalla. Etäosallistujille lähetetään sähköpostitse osallistumislinkki edellisenä päivänä. Teemapäivää klikkaamalla näet ohjelman.

Ilmoittautuminen viikkoa ennen teemapäivää Savon Sydänpiiriin puhelimitse 017 261 1834 tai sähköpostilla savo(at)sydan.fi

Verkkokurssi työikäisille sydänpotilaille

  • keskiviikkoisin 3.2. - 24.3. kello 17-19 (haku 27.1.2021 mennessä)

Kurssi tarjoaa työikäiselle sepelvaltimosairauteen sairastuneelle itsehoitoon liittyvää tietoa terveydenhuollon ammattilaisilta sekä tietoa ja tukea sydänjärjestön toimijoilta. Kuntoutumiskurssi toteutetaan verkossa ja se on valtakunnallinen.

Kurssi sisältää kuusi verkkoryhmä kokoontumista Teams-sovelluksella. Ryhmätapaamisten teemat tukevat sydänpotilaan toipumista ja itsehoitoa. Ohjelma sisältää alustuksia asiantuntijoilta ja keskustelua osallistujia askarruttavista asioista motivoivan keskustelun menetelmällä. Osallistujat saavat kurssilla järjestötietoa ja vertaistukea. Ohjelmaan kuuluvat kotitehtävät ja materiaalit, jotka tukevat ja syventävät käsiteltyjä teemoja.

Kurssi on osallistujille maksuton. Kurssille otetaan osallistujia 70 ikävuoteen asti.

Kurssille haetaan Sydänliiton hakulomakkeella, joka löytyy tästä linkistä. 

Mielialapainotteiset kurssit sydänpotilaille

  • 15. - 19.3. Kunnonpaikka, Jokiharjuntie 3, Vuorela (haku 29.1.2021 mennessä)
  • 6. - 10.9. Kunnonpaikka, Jokiharjuntie 3, Vuorela (haku 23.7.2021 mennessä)

Kurssi on tarkoitettu sydänpotilaille, joiden sairauteen liittyy mielialan laskua ja toimintavaikeuksia arjessa ja jotka tarvitsevat tukea sydänsairauteen sopeutumisessa.

Kurssi on mielialapainotteinen ja toiminnallinen. Kurssi tarjoaa itsehoitoon liittyvää tietoa terveydenhuollon ammattilaisilta sekä tietoa ja tukea sydänjärjestön toimijalta. Kurssin aikana tapaa muita saman kaltaisen sairauden kokeneita ja saa vertaistukea arjessa selviämiseen.

Kurssi on osallistujille maksuton. Kursseihin sisältyy kurssiohjelma, täysihoito ja majoitus. 

Kurssille haetaan Sydänliiton hakulomakkeella, joka löytyy tästä linkistä.

Uusien sepelvaltimopotilaiden kurssit

  • 26. - 30.4. Kunnonpaikka, Jokiharjuntie 3, Vuorela (haku 12.3.2021 mennessä)
  • 1. - 5.11. Kunnonpaikka, Jokiharjuntie 3, Vuorela (haku 17.9.2021 mennessä) 

Kurssi on tarkoitettu uusille todetuille sepelvaltimopotilaille sekä äskettäin sydäninfarktin sairastaneille, pallolaajennuksessa tai ohitusleikkauksessa olleille. Kurssilta saa tietoa ja tukea sydänsairauden kanssa elämiseen. Kurssi on osallistujille maksuton. Kursseihin sisältyy kurssiohjelma, täysihoito ja majoitus.  

Kurssi tarjoaa itsehoitoon liittyvää tietoa terveydenhuollon ammattilaisilta sekä tietoa ja tukea sydänjärjestön toimijalta. Kurssin aikana tapaa muita saman kaltaisen sairauden kokeneita ja saa vertaistukea arjessa selviämiseen.

Kursseille haetaan hakulomakkeellaHakemukset sähköpostilla savo(at)sydan.fi tai postissa Savon Sydänpiiri, Haapaniemenkatu 21 A 2. krs, 70110 Kuopio. Hakulomake tallennetaan ensin omalle koneelle ja täytetään. Täytetty ja tallannettu lomake voidaan lähettää postitse, sähköpostilla tai skannata piirin sähköpostiin.

 

Ohjeita Sydänliiton kurssille valitulle koronatilanteessa
 

Toimintaohje kurssien vetäjille ja kurssikoordinaattoreille koronatilanteessa
 

Kurssien tietosuojaohjeistuksessa noudatetaan Sydänliiton antamia ohjeita ja toimintatapoja. Kurssille hakevan henkilön tietojen käsittely.
 

Seuraa Sydänliiton kurssitoimintaa tästä linkistä.

Sepelvaltimotautipotilaan ryhmäneuvonta - Tulppa-ohjelma

Terveyskeskuksissa toteutettava ryhmäneuvonta on tarkoitettu sepelvaltimotautipotilaille, lieviä aivoverenkiertohäiröitä sairastaville, tyypin 2 diabeetikoille ja niille, joilla on paljon sepelvaltimotaudin vaaratekijöitä. Ryhmiin hakeudutaan terveyskeskusten kautta. Lue lisää Tulppa-ohjelmasta tästä.

 

Kunnonpaikka, Vuorela

Tietoa Kunnonpaikassa järjestettävistä sydänpotilaiden kursseista löytyvät tästä.

Kyyhkylän kuntoutuskeskus

Sydänsairautta sairastavien aikuisten avomuotoiset kurssit löydät tästä.

Kelan kuntoutuskurssit

 Lisätietoja www.kela.fi/kuntoutus