Kurssit

Sydänpäivät verkossa  

Kurssipäivä tarjoaa itsehoitoon liittyvää tietoa terveydenhuollon ammattilaisilta sekä tietoa ja tukea sydänjärjestöltä. Päivän aikana tapaa muita samankaltaisen sairauden kokeneita ja saa vertaistukea arjessa selviämiseen.

Päivät ovat avoimia ja maksuttomia. Osallistuminen Teams-ohjelmalla. Osallistujille lähetetään sähköpostitse osallistumislinkki edellisenä päivänä. Teemapäivää klikkaamalla näet ohjelman.

Ilmoittautuminen viikkoa ennen kurssipäivää Savon Sydänpiiriin puhelimitse 017 261 1834 tai sähköpostilla savo(at)sydan.fi
 

Elämä sydänsairauden kanssa erityisryhmät (sydämen vajaatoiminta, läppäleikkaus, tahdistin) -verkossa

  • Tulossa syksyllä 2021
     

Elämä sydänsairauden kanssa, uusi sepelvaltimosairaus -verkossa 

  • 25.3. - 6.5. torstaisin (poikkeuksena ma 29.3.) kello 17-19 (haku 19.3. mennessä)

Kurssi tarjoaa työikäiselle sepelvaltimosairauteen sairastuneelle itsehoitoon liittyvää tietoa terveydenhuollon ammattilaisilta sekä tietoa ja tukea sydänjärjestön toimijoilta. Kurssi toteutetaan verkossa ja se on valtakunnallinen.

Kurssi sisältää kuusi verkkoryhmäkokoontumista Teams-sovelluksella. Ryhmätapaamisten teemat tukevat toipumista ja itsehoitoa. Ohjelma sisältää alustuksia asiantuntijoilta ja keskustelua osallistujia askarruttavista asioista motivoivan keskustelun menetelmällä. Osallistujat saavat kurssilla järjestötietoa ja vertaistukea. Ohjelmaan kuuluvat kotitehtävät ja materiaalit, jotka tukevat ja syventävät käsiteltyjä teemoja.

Kurssi on osallistujille maksuton. Kurssille otetaan osallistujia 70 ikävuoteen asti.

Kurssille haetaan Sydänliiton hakulomakkeella, joka löytyy tästä linkistä. 
 

Lähikurssit Kunnonpaikassa

Mielialapainotteinen kurssi

  • 6. - 10.9. Kunnonpaikka, Jokiharjuntie 3, Vuorela (haku 23.7.2021 mennessä)

Kurssi on tarkoitettu sydänsairauteen sairastuneille, joiden sairauteen liittyy mielialan laskua ja toimintavaikeuksia arjessa ja jotka tarvitsevat tukea sydänsairauteen sopeutumisessa. Kurssi on osallistujille maksuton. Kursseihin sisältyy kurssiohjelma, täysihoito ja majoitus. Kurssille haetaan Sydänliiton hakulomakkeella, joka löytyy tästä linkistä. 

Uusi sepelvaltimosairaus - miten tästä eteenpäin?

  • 1. - 5.11. Kunnonpaikka, Jokiharjuntie 3, Vuorela (haku 17.9.2021 mennessä) 

Kurssi on tarkoitettu uusille todetuille sepelvaltimosairauteen sairastuneille sekä äskettäin sydäninfarktin sairastaneille, pallolaajennuksessa tai ohitusleikkauksessa olleille. Kurssilta saa tietoa ja tukea sydänsairauden kanssa elämiseen. Kurssi on osallistujille maksuton. Kursseihin sisältyy kurssiohjelma, täysihoito ja majoitus. Kurssille haetaan Sydänliiton hakulomakkeella, joka löytyy tästä linkistä. 

Toimita hakemukset sähköpostilla savo(at)sydan.fi tai postissa Savon Sydänpiiri, Haapaniemenkatu 21 A 2. krs, 70110 Kuopio. Hakulomake tallennetaan ensin omalle koneelle ja täytetään. Täytetty ja tallennettu lomake voidaan lähettää postitse, sähköpostilla tai skannata piirin sähköpostiin.

 

Tästä linkistä löydät kaiken Sydänliiton kurssitoiminnan.
 
Ohjeita Sydänliiton kurssille valitulle koronatilanteessa
Toimintaohje kurssien vetäjille ja kurssikoordinaattoreille koronatilanteessa
 
Kurssien tietosuojaohjeistuksessa noudatetaan Sydänliiton antamia ohjeita ja toimintatapoja. Kurssille hakevan henkilön tietojen käsittely.
 

Sepelvaltimotautipotilaan ryhmäneuvonta - Tulppa-ohjelma

Terveyskeskuksissa toteutettava ryhmäneuvonta on tarkoitettu sepelvaltimotautipotilaille, lieviä aivoverenkiertohäiröitä sairastaville, tyypin 2 diabeetikoille ja niille, joilla on paljon sepelvaltimotaudin vaaratekijöitä. Ryhmiin hakeudutaan terveyskeskusten kautta. Lue lisää Tulppa-ohjelmasta tästä.

 

Kunnonpaikka, Vuorela

Tietoa Kunnonpaikassa järjestettävistä kursseista löytyy tästä.

Kelan kuntoutuskurssit

 Lisätietoja www.kela.fi/kuntoutus