Virkistyslomat

  Lomajärjestöt käynnistävät tuetut lomat tauon jälkeen 28.6. alkaen. Yli 70-vuotiaiden tuettuja lomia ei kuitenkaan järjestetä kesälomakaudella 2020 koronaepidemian vuoksi. MTLH ei myöskään järjestä pitkäaikaispotilaiden ja vammaisryhmien lomia kesä-, heinä- ja elokuun aikana.

  Tuetut lomat myönnetään hakemuksesta taloudellisin, sosiaalisin ja terveydellisin perustein. Lomilla on täysihoito ja niillä järjestetään kohderyhmän, kuten lapsiperheiden, arjessa selviytymistä tukevaa ohjelmaa. 

  Tuetun loman tarjoama mahdollisuus virkistyä kodin ulkopuolella ja saada vertaistukea on tärkeää myös näissä poikkeusoloissa, toteavat järjestöt. Kesän tuetulle lomalle valitut saavat henkilökohtaisen kutsun viimeistään kuukautta ennen loman alkamista.

  Tuettujen lomien järjestämisessä koronaepidemian oloissa noudatetaan tarkoin viranomaisohjeita mm. hygieniasta ja turvaväleistä. Lomajärjestöt tekevät tiivistä yhteistyötä lomapaikkojen kanssa lomalaisten terveyden ja turvallisuuden varmistamiseksi. Flunssaoireisena tuetulla lomalla ei saa olla. Riskiryhmäläisten tulee konsultoida hoitavaa lääkäriä ennen lomalle osallistumista.

  Voimaa vertaisuudesta -tuetut lomajaksot, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry

  • 1.-6.6.2020 Kruunupuisto Oy, Punkaharju, hakemukset 28.2.2020 mennessä. Korvaavan loman ajankohta ilmoitetaan lomajaksolle valituille.
  • 8.-13.11.2020 Tanhuvaaran urheiluopisto, Savonlinna, hakemukset 7.8.2020 mennessä.
  • MTLH ry:n lomatukihakemus (tulostettava)
  • Sähköinen lomakalenteri ja sähköinen hakemus Huom! Hae ensin haluamasi lomakohde ja lisää se lomatoiveeksi. Sen jälkeen pääset täyttämään sähköisen lomakkeen klikkaamalla Hae lomaa -painiketta.

  Lomien omavastuuous on 20 €/vrk aikuisilta, alle 17-vuotiailta ei peritä omavastuuta. Lomiin sisältyy täysihoito, majoitus kahden hengen huoneessa tai perhekoon mukaisissa huoneissa/huoneistoissa, ryhmäkohtainen ohjelma, yleinen vapaa-ajanohjelma, lomapaikan allasosaston ja kuntosalin käyttö. Lomat toteutetaan STEAn tuella ja yhteistyössä Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n kanssa.

  Sydän- ja/tai hengityspotilaille, Hyvinvointilomat ry

  Loman omavastuu 20€/vrk/hlö. Lomaan sisältyy täyshoito, majoitus kahden hengenhuoneessa ja yhteistä ohjattua ohjelmaa kaksi kertaa päivässä, paitsi tulo- ja lähtöpäivänä.

  Lisätietoja ja hakulomakkeita

  Ohjeita lomatuen hakijalle

  • Lomatukea myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein.
  • Tukea myönnettäessä huomioon otetaan hakijan ja puolison tulot ja menot, sekä aikaisemmin saatu lomatuki.
  • STEA:n ohjeiden mukaan lomatukea voidaan myöntää korkeintaan kahden kalenterivuoden välein ja kaikkien lomajärjestöjen myöntämä lomatuki huomioidaan.
  • Hakemuksen perustelut ovat välttämättömät lomatuen myöntämiselle!